Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 6.903 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 127 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 27.647 νεκρούς επί συνόλου 1.273.516 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Υγείας της Χιλής, ο Ενρίκε Πάρις, κάλεσε χθες τους συμπολίτες του να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας το Σαββατοκύριακο, στη διάρκεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των 155 μελών της Συντακτικής Συνέλευσης που θα αναλάβει να καταρτίσει νέο Σύνταγμα, το οποίο θα αντικαταστήσει τον ισχύοντα θεμελιώδη νόμο –κληρονομιά της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990)–, αλλά και αυτοδιοικητικών αξιωματούχων, ιδίως δημάρχων και περιφερειαρχών.

Πρέπει να τηρηθούν «τα μέτρα αυτοπροστασίας, να χρησιμοποιούμε μάσκα, να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό, να χρησιμοποιούμε απολυμαντικό για τα χέρια, να τηρούμε αποστάσεις και φυσικά να φέρουμε μαζί μας δικό μας μπλε στιλό» για την ψηφοφορία, νουθέτησε ο Πάρις σε ανακοίνωσή του.

Παρότι κάπου ο μισός από τον πληθυσμό-στόχο της εκστρατείας ανοσοποίησης έχει λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων του, η Χιλή παραμένει αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης