Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 185 ασθενείς με COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 8.117 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 28.809 νεκρούς επί συνόλου 1.352.723 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες ήταν ο υψηλότερος από την 10η Απριλίου, όταν είχαν διαγνωστεί 8.124 περιπτώσεις.

«Καλούμε τους πάντες να τηρούν με τον πιο αυστηρό τρόπο τα μέτρα προστασίας για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού και να εμβολιαστούν», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Χιλιανός υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις.

Παρά την αύξηση των μολύνσεων, η κυβέρνηση προχωρά όπως είχε εξαγγείλει στη χαλάρωση των περιορισμών για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Επιπλέον, ο κ. Πάρις ανακοίνωσε χθες ότι αίρονται οι καραντίνες σε εννέα δήμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό στη Χιλή. Ως την Τετάρτη είχαν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίων 10.156.276 άνθρωποι, εκ των οποίων 7.862.167 είχαν λάβει και τη δεύτερη. Αυτήν την εβδομάδα άρχισε και ο εμβολιασμός των ατόμων κάτω των 30 ετών. 

Το υπουργείο Υγείας επιδιώκει να έχουν ανοσοποιηθεί μέχρι την 30ή Ιουνίου 15,2 εκατ. πολίτες της Χιλής, δηλαδή περίπου το 80% του πληθυσμού ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης