Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμα 2.148 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν άλλοι 56 ασθενείς με τον COVID-19, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού σε 32.545 νεκρούς επί συνόλου 1.555.902 μολύνσεων.

Τα κρούσματα έχουν μειωθεί κατά 25% τις τελευταίες επτά ημέρες και οι 16 περιφέρειες κατέγραψαν πτώση. Η νότια περιφέρεια Λος Ρίος καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη επίπτωσης, ακολουθούμενη από την Ατακάμα, την Αρίκα, την Παρινακότα και την Αϊσέν. Η μείωση των μολύνσεων ώθησε τις Αρχές να άρουν το lockdown σε 50 δήμους αυτή την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικοί όμως προειδοποιούν ότι η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού θα μπορούσε να προκαλέσει νέο κύμα τις επόμενες εβδομάδες, παρά την πρόοδο της εκστρατείας μαζικής ανοσοποίησης στη λατινοαμερικανική χώρα.

Πάνω από το 68% του πληθυσμού-στόχου (15 εκατ.), δηλαδή 10,34 εκατ. άνθρωποι, έχει λάβει πλέον δύο δόσεις των εγκεκριμένων εμβολίων για τον COVID-19, ενώ το 82,18% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση. Συνολικά έχουν χορηγηθεί 22,47 εκατ. δόσεις. Από σήμερα θα αρχίσουν να εμβολιάζονται οι έφηβοι 17 ετών. Στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί πρακτικά όλος ο πληθυσμός-στόχος μέσα στο καλοκαίρι για να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη συλλογική ανοσία, ενώ οι Αρχές μελετούν επίσης το ενδεχόμενο χορήγησης ενισχυτικών ή αναμνηστικών δόσεων αργότερα φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης