Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.464 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν άλλοι 45 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φτάσει τους 31.690 νεκρούς επί συνόλου 1.525.663 μολύνσεων από τον Μάρτιο του 2020, όταν εκδηλώθηκε στην επικράτεια του κράτους της Λατινικής Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 3.232 ασθενείς, οι 2.762 διασωληνωμένοι.

Πάντως, το υπουργείο επισήμανε ότι οι μολύνσεις μειώθηκαν κατά 18% τις τελευταίες 7 ημέρες σε εθνική κλίμακα και ότι οι 13 από τις 16 περιφέρειες ανέφεραν πτώση των κρουσμάτων το ίδιο διάστημα.

Παρά την πρόοδο της εθνικής εκστρατείας ανοσοποίησης στη Χιλή, η οποία συγκαταλέγεται στις ταχύτερες στον κόσμο, η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με νέο κύμα που ώθησε την κυβέρνηση να επιβάλει lockdown στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικοί σε ζητήματα δημόσιας υγείας εξετάζουν επιστημονικές μελέτες προκειμένου να καταλήξουν σε συμπέρασμα για το εάν και κατά πόσον θα χρειαστεί τρίτη ενισχυτική δόση σε όσους έχουν ήδη λάβει δύο το φθινόπωρο, δήλωσε ο πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα, την ώρα που το κράτος της Λατινικής Αμερικής άρχισε να εμβολιάζει τους εφήβους (12-17 ετών).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης