Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως πλέον έχει ανοσοποιηθεί πλήρως έναντι του COVID-19 σχεδόν ο μισός από τον πληθυσμό-στόχο της εθνικής εκστρατείας.

Έως χθες είχαν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων τους οι 7.209.187 από τους 8.657.885 ανθρώπους που έχουν λάβει τουλάχιστον μία, διευκρίνισε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από 3 εκατομμύρια μεσήλικες και ηλικιωμένοι πολίτες, κατηγορία που συμπεριλαμβάνει τους κατοίκους ηλικίας 60 ετών και άνω, εμβολιάστηκαν στο πλαίσιο της εκστρατείας, που ξεκίνησε την 3η Φεβρουαρίου με την ανοσοποίηση των πιο ηλικιωμένων και ανθρώπων με χρόνιες παθήσεις.

Ο υπουργός Υγείας της Χιλής, Ενρίκε Πάρις, παρότρυνε τους συμπολίτες του να συνεχίσουν να εμβολιάζονται. Από αυτή την εβδομάδα, η εκστρατεία απευθύνεται σε εγκύους με υποκείμενες παθήσεις και στους ανθρώπους ηλικίας 39 ως 35 ετών.

Μέχρι τα μέσα του έτους η κυβέρνηση επιδιώκει να έχουν ανοσοποιηθεί για τον νέο κορωνοϊό τουλάχιστον 15 εκατ. πολίτες της Χιλής, περίπου το 80% του πληθυσμού, ώστε να επιτευχθεί συλλογική ανοσία, ή η «ανοσία της αγέλης», έναντι του νέου κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την καλή πορεία της εκστρατείας εμβολιασμού, το κράτος της Λατινικής Αμερικής παραμένει αντιμέτωπο με κύμα μολύνσεων, που πάντως μοιάζει να κοπάζει κάπως τα τελευταία 24ωρα.

Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 3.771 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 38 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε νωρίτερα χθες το Υπουργείο Υγείας. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Χιλή έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 27.356 νεκρούς επί συνόλου 1.256.546 καταγεγραμμένων μολύνσεων, με βάση τους επίσημους αριθμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης