Η διάσκεψη κορυφής του Τζο Μπάιντεν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε με αυτό που ένας ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ονόμασε «χαοτικό σκηνικό με δημοσιογράφους να φωνάζουν ο ένας στον άλλον» για να θέσουν ερωτήσεις στους δύο ηγέτες.

Κάποιοι εκπρόσωποι του Τύπου εμπόδιζαν τις κάμερες να καταγράψουν πλάνα από τον χώρο όπου βρίσκονταν τα επιτελεία ΗΠΑ και Ρωσίας, ενώ οι φωνές ήταν πολύ δυνατές, σε σημείο που οι δηλώσεις των δύο προέδρων ακούγονταν μετά βίας και δεν ήταν εύκολα κατανοητές από τα ΜΜΕ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, δημοσιογράφος του αμερικανικού CBS δήλωσε πως ένα γκρουπ δημοσιογράφων από τη Ρωσία ήταν τόσο ανυπόμονο να πιάσει θέση σε καλό σημείο μπροστά από τους δύο προέδρους, που εμπόδισε την είσοδο ενός Αμερικανού ηχολήπτη στον χώρο. 

Φωτογραφία από τη στιγμή που επικράτησε το «χάος»

Φυσικά, όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα μεταξύ των δημοσιογράφων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, όπως ανέφερε η διευθύντρια του CNN και ανταποκρίτρια του Λευκού Οίκου, Kaitlan Collins. 

Δημοσιογράφος του Politico ανάρτησε μία φωτογραφία από τη στιγμή του πανικού και προέβη στις εξής δηλώσεις σχετικά:

«Η διαμάχη των μέσων ήταν η πιο χαοτική που έχω δει σε μια προεδρική εκδήλωση σε εννέα χρόνια. Οι δημοσιογράφοι έσπρωχναν, φωνάζοντας ο ένας στον άλλο για να κινηθούν, αλλά κανείς δεν το έκανε. Μετά από ένα ή δύο λεπτά, η ρωσική ασφάλεια τράβηξε το κόκκινο σχοινί που χωρίζει τα μέσα ενημέρωσης από τους ηγέτες για να προσπαθήσει να τα κρατήσει μακριά από τους προέδρους. Η ρωσική ασφάλεια φώναξε στους δημοσιογράφους για να απομακρυνθούν και άρχισε να τους σπρώχνει. Δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου φώναζαν ότι η ρωσική ασφάλεια πρέπει να σταματήσει να αγγίζει τον κόσμο». 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης