Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά, γρήγορα τεστ, στους επιβάτες που φθάνουν από την Ισπανία, την Ελλάδα, την Κροατία και την Μάλτα. Δεν υπάρχει ακόμη ο αναγκαίος εξοπλισμός.

Ένας τρόπος για να αποφευχθεί η προληπτική καραντίνα για όλους και να προστατευθεί παράλληλα η δημόσια υγεία. Όπως γράφει όμως ο ιταλικός Τύπος προς το παρόν  «στις περισσότερες περιπτώσεις επικρατεί χάος». Έως τώρα, σχεδόν σε όλα τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, οι επιβάτες που φθάνουν από τις συγκεκριμένες χώρες δεν υποβάλλονται στο γρήγορο αυτό τεστ.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται, η ενεργοποίηση του όλου μηχανισμού δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει-στην καλύτερη των περιπτώσεων- πριν από την ερχόμενη εβδομάδα. Υπάρχουν περιφέρειες όμως όπως εκείνη της Ρώμης, της Γένοβας, της Σαρδηνίας, του Τορίνο και του Βένετ, που προσπαθούν να οργανωθούν αυτόνομα. Ετοίμασαν υπαίθρια κέντρα, στα οποία όσοι επιστρέφουν από τις τέσσερις μεσογειακές αυτές χώρες θα μεταβαίνουν με το αυτοκίνητό τους για να κάνουν άμεσα το τεστ.  

Δεν υπάρχουν οι χώροι στα αεροδρόμια

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης έκανε γνωστό ότι όποιος θέλει μπορεί να υποβληθεί σε τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού, μέχρι και εβδομήντα δυο  ώρες πριν ταξιδέψει στην Ιταλία, και να παρουσιάσει το αποτέλεσμα στους γιατρούς που βρίσκονται στα  αεροδρόμια και στα λιμάνια κατά την άφιξή του.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τα γρήγορα τεστ στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, πάντως, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι είναι πρακτικά αδύνατον να πραγματοποιηθούν διότι δεν υπάρχει ο αναγκαίος χώρος.  Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να αναλάβουν  την υποχρέωση αυτή, δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κάτι που θα μπορέσει να γίνει, όμως όχι με τους ταχύτατους ρυθμούς των πρώτων εξαγγελιών, αλλά μέσα στο πρώτο εικοσιτετράωρο από την άφιξη των ιταλών και ξένων τουριστών.  

Πηγή: Deutsche Welle

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης