Σοκ έπαθε ο 22χρονος Αυστραλός Τζάρεντ Σμιθ όταν πήγε να ετοιμάσει το πρωινό του και διαπίστωσε ότι μέσα στο κουτί δημητριακών είχε κουλουριαστεί ένας… πύθωνας μήκους δύο μέτρων!

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη, όταν ο 22χρονος ξύπνησε και πήγε προς την κουζίνα να ετοιμάσει τα δημητριακά του. Το θέαμα όμως που αντίκρισε, τον «ξύπνησε» απότομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έριξα μία ματιά μέσα στο κουτί και είδα να πετάγεται το κεφάλι του. Τότε ήταν που μου έπεσε το φαγητό στον πάγκο και έτρεξα προς την πόρτα», ανέφερε ο ίδιος στην Daily Telegraph.

Στη συνέχεια, ο Τζάρεντ ειδοποίησε τον πατέρα του και την αρμόδια υπηρεσία Wildlife Information, Rescue and Education Service (WIRES).

Ο ειδικός της WIRES έσωσε τον πύθωνα και τον απελευθέρωσε σε έναν κοντινό βιότοπο. «Ο πύθωνας ήταν μεγαλύτερος από δύο μέτρα και δεν μπορώ να πιστέψω πώς χώρεσε μέσα σε ένα μικρό κουτί δημητριακών», δήλωσε ο ΜακΓκρίαλ της WIRES.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το μεγάλο τους μέγεθος, αυτού του είδους οι πύθωνες είναι γενικά ακίνδυνοι μπροστά στους ανθρώπους, εκτός αν απειληθεί, αναφέρει ο ΜακΓκρίαλ.

Ο Σμιθ ζει στο Ντέιβιντσoν στη βόρεια Αυστραλία, όπου παρόμοιες «επισκέψεις» φιδιών κοντά σε κατοικίες δεν είναι σπάνιες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης