Λεπτομέρειες για τη μυστική επιχείρηση που οδήγησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος προοριζόταν να πυροδοτηθεί από βομβιστή αυτοκτονίας εντός αεροσκάφους πάνω από πόλη των Η.Π.Α., έδωσαν στη δημοσιότητα Αμερικανοί Αξιωματούχοι.

Ειδικότερα, φαίνεται πως ο άνδρας, που στρατολογήθηκε από τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να προσποιηθεί τον άνθρωπο ο οποίος θα μετέφερε μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο εσώρουχο τη βόμβα, ήταν Βρετανός υπήκοος, με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή. Ο «διπλός» πράκτορας είχε παραλάβει τον μηχανισμό, ωστόσο αντί να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο με προορισμό τις Η.Π.Α., αναχώρησε από την Υεμένη, δίνοντας παράλληλα στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τη συσκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για τον οποίο καθυστέρησε η δημοσιοποίηση λεπτομερειών της επιχείρησης συνδέεται άμεσα με την επιθυμία του «συνδέσμου» να προστατευτεί τόσο ο ίδιος όσο και η οικογενειά του.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο άνδρας βρίσκεται ασφαλής στη Σαουδική Αραβία, την ίδια στιγμή που ειδικό κλιμάκιο του FBI μελετάει τον μηχανισμό στη Βιρτζίνια των Η.Π.Α..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ο «σύνδεσμος» στην Υεμένη έδωσε τη λύση, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012, 03:02

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης