Βρετανία: Συνελήφθη εν ενεργεία αστυνομικός για απαγωγή και δολοφονία 33χρονης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021, 05:44
Βρετανία: Συνελήφθη εν ενεργεία αστυνομικός για απαγωγή και δολοφονία 33χρονης

Ένας Βρετανός αστυνομικός, που εργάζεται στη φύλαξη διπλωματικών κτηρίων, συνελήφθη, καθώς θεωρείται ύποπτος για απαγωγή και φόνο, μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας που τελευταία φορά εθεάθη πριν από μία εβδομάδα, μια «ανησυχητική» εξέλιξη, όπως τη χαρακτήρισαν αξιωματικοί της αστυνομίας.

Η Σάρα Έβεραρντ, ηλικίας 33 ετών, εθεάθη τελευταία φορά στις 23:30 ώρα Ελλάδας στις 3 Μαρτίου, ενώ περπατούσε προς το σπίτι της, έχοντας φύγει από το σπίτι ενός φίλου της στο νότιο Λονδίνο.

Η αστυνομία είπε ότι ο αστυνομικός, που είναι περίπου 40 ετών και εργάζεται στη Διοίκηση Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας, έχει τεθεί υπό κράτηση, αφότου συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης. Είναι επίσης ύποπτος για έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών, συνελήφθη επίσης στην ίδια περιοχή και κατηγορείται για παροχή βοήθειας σε εγκληματία.

Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι ο αστυνομικός, καθήκον του οποίου ήταν να κάνει περιπολίες έξω από διπλωματικές εγκαταστάσεις, δεν ήταν σε υπηρεσία τη νύχτα της εξαφάνισης της Έβεραρντ.

«Η σύλληψη είναι μια σοβαρή και σημαντική εξέλιξη» δήλωσε ο υπαρχηγός Νικ Έπγκρεϊβ.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όσο το δυνατόν ταχύτερα σε αυτή την έρευνα, όμως το γεγονός ότι ο συλληφθείς είναι ένας εν ενεργεία αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας είναι τόσο σοκαριστικό όσο και βαθιά ανησυχητικό» ανέφερε.

Οι Αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό της Έβεραρντ, με τους αστυνομικούς να «χτενίζουν» τους δρόμους και τις κοντινές περιοχές απ’ όπου περνούσε στη διαδρομή προς το σπίτι της, στο Κλάπαμ Κόμον.

Αστυνομικοί ερευνούν επίσης περιοχές στο Κεντ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, μεταξύ άλλων μια ιδιοκτησία στην παράκτια πόλη Ντιλ και μια δασώδη περιοχή κοντά στο Άσφορντ.

Ερωτηθείς την Τετάρτη από δημοσιογράφους εάν η Έβεραρντ είναι ζωντανή, ο Έπγκρεϊβ απάντησε: «Πραγματοποιούμε τις έρευνες όσο εντατικότερα μπορούμε προκειμένου να βρούμε τη Σάρα, επομένως πραγματικά ελπίζουμε ότι αυτό ισχύει».

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αν οι δυο τους γνωρίζονταν ή από πότε ο ύποπτος υπηρετεί στο αστυνομικό σώμα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021, 05:45