Ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας της Βρετανίας έριξε την Παρασκευή σακιά με αμμοχάλικο στην εξωτερική πλευρά ενός φράγματος, προσπαθώντας να αποτρέψει την κατάρρευσή του, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η παρακείμενη πόλη.

Η αστυνομία απομάκρυνε περισσότερους από 6.000 κατοίκους του Ουέλεϊ Μπριτζ, στην κεντρική Αγγλία, ζητώντας τους να πάρουν μαζί τους τα ζωάκια τους και φάρμακα που χρειάζονται, αφότου το φράγμα υπέστη σοβαρές ζημιές εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχοι λένε ότι το φράγμα συγκρατεί 1.135 εκατομμύρια λίτρα νερού στη δεξαμενή του, που βρίσκεται πάνω από την πόλη, και κινδυνεύει να καταρρεύσει, απειλώντας ζωές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δομική συνοχή του τοιχώματος του φράγματος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση και υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για τις ζωές ανθρώπων στην περίπτωση που το φράγμα καταρρεύσει» επισήμανε ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Ντερμπισάιρ Κεμ Μέχμετ, σε μια συνέντευξη Τύπου.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε την περιοχή αργά την Παρασκευή και συναντήθηκε με στελέχη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, που συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Όπως εξήγησε η αστυνομία, ελικόπτερο Chinook της πολεμικής αεροπορίας της Βρετανίας μετέφερε 400 τόνους αμμοχάλικο στο τοίχωμα της δεξαμενής για να το ενισχύσει.

Μηχανικοί αδειάζουν νερό από τη δεξαμενή για να μειώσουν το ύψος του νερού κι επομένως να ελαττώσουν την πίεση που ασκείται στα τοιχώματα με στόχο να ξεκινήσουν οι εργασίες επιδιόρθωσης των ζημιών.

Στους κατοίκους, που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την περιοχή, επετράπη να επιστρέψουν για λίγο στα σπίτια τους για να πάρουν μαζί τους τα κατοικίδια και τα υπάρχοντά τους, με τη συνοδεία αστυνομικών.

Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, που έπληξαν τη χώρα αυτήν την εβδομάδα, οδήγησαν σε εκτεταμένες πλημμύρες στη βόρεια Αγγλία με αποτέλεσμα να καταστραφούν γέφυρες και να αποκλειστούν δρόμοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης