Νέα μέτρα για την αποφυγή ενδεχόμενου lockdown ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ενόσω η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται στη Βρετανία.

Σε συνέντευξη Τύπουπου έδωσε στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοίνωσε το «plan b», που αναμένεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση και οι πολίτες της χώρας, το οποίο περιλαμβάνει χρήση μάσκας και εκτεταμένη τηλεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον μέτρα αφορούν όσους έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένα άτομα, όπου πλέον θα υποβάλλονται σε τεστ χωρίς ωστόσο να εφαρμόζεται το μέτρο της απομόνωσης. «Είναι σημαντικό να κάνουμε τεστ αλλά και την αναμνηστική δόση όταν έρθει η σειρά μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Όπως δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον «ήταν απαραίτητο να προχωρήσουμε στο “plan b” για να “αγοράσουμε χρόνο” για το σύστημα Υγείας και να μάθουμε περισσότερα για το νέο στέλεχος».

Στόχος των νέων μέτρων, είναι μέσω της προσωπικής και συλογικής ευθύνης να αποφευχθεί η μετάδοση της μετάλλαξης Όμκρον και κατά συνέπεια να μην επιβαρυνθεί και άλλο το σύστημα υγείας, καθώς υπάρχουν φόβοι ακόμη και για χίλιες εισαγωγές στα νοσοκομεία μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπόρις Τζόνσον νακοίνωσε πως οι Βρετανοί θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, αλλά τους πρότεινε να κάνουν τεστ Covid πριν παρευρεθούν σε κάποια τέτοια εκδήλωση.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από συντάκτη της «The Telegraph» αν πρέπει να ακυρωθούν τα εορταστικά πάρτι και οι εκδηλώσεις για γενέθλια, απάντησε το εξής: «Όχι, κατά την άποψή μου δεν πρέπει. Θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες, φυσικά. Όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, να πλένουν τα χέρια τους».

Μεταξύ άλλων, ο βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως πλέον γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι «η Όμικρον αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από την προηγούμενη μετάλλαξη Δέλτα και εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο».

Τα μέτρα θα επανεξεταστούν το αργότερο στις αρχές Ιανουαρίου, ώστε να εξετασθούν πρώτα τα μέχρι τότε δεδομένα, όπως δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης