Τύχη βουνό είχε ένας πεζός στο κέντρο του Λονδίνου, ο οποίος βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο υπόγειας έκρηξης σ’ ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Όπως φαίνεται και στο video που ακολουθεί, κύμα φωτιάς ξεπηδά μέσα από μια ανοιχτή τρύπα πεζοδρομίου σε δρόμο της συνοικίας Πίμλικο, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει κάποιον τραυματισμό. Το απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, ακριβώς έξω από γνωστό κατάστημα με αντίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας «UK Power Networks» ανέφερε πως τη ζημιά φαίνεται να προκάλεσε ένα ελαττωματικό καλώδιο, υπογραμμίζοντας πως οι έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Παράλληλα, γνωστοποίησε πως χρειάστηκε να διακοπεί προσωρινά η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε τουλάχιστον 2.000 πελάτες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ασφάλεια αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα. Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους πελάτες μας για την ταλαιπωρία, που προκλήθηκε από τη διακοπή ρεύματος. Το προσωπικό μας προχώρησε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην άμεση και ασφαλή αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας».

Αυτόπτες μάρτυρες πάντως έκαναν λόγο για… τρεις εκρήξεις, εκ των οποίων η δεύτερη ήταν αυτή που συνοδεύτηκε από την εμφάνιση φλόγας, είδηση την οποία μετέδωσε και το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης