Ξεκίνησε η διαδικασία της πρώτης ψηφοφορίας των βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος, που καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στους 10 υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος. Δικαίωμα ψήφου έχει το σύνολο των βουλευτών (313) και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν το μεσημέρι.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να λάβουν τουλάχιστον 17 ψήφους για να συνεχίσουν στον δεύτερο γύρο των ψηφοφοριών, που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου. Οι υποψήφιοι που δεν θα συγκεντρώσουν τις 17 ψήφους θα αποκλειστούν, αλλά ακόμη κι αν όλοι περάσουν το όριο, αυτός με τον μικρότερο αριθμό ψήφων θα πρέπει και πάλι να εγκαταλείψει τον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τρίτη ψηφοφορία έχει οριστεί για τις 19 Ιουνίου, ενώ προβλέπεται τέταρτη και πέμπτη ψηφοφορία στις 20 Ιουνίου, εάν κριθεί απαραίτητο.

Σε σημερινή μέτρηση της ιστοσελίδας ConservativeHome, που διεξάγει τακτικά έρευνες για τις τάσεις ανάμεσα στα μέλη του κόμματος σχετικά με τον ποιον επιθυμούν για επόμενο νέο ηγέτη τους, υπήρξε μία έκπληξη. Αν και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να βρίσκεται κατά πολύ μπροστά στις προτιμήσεις τους (54%), τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ (αλλά με διαφορά περίπου 40 μονάδων από τον πρώτο), που μέχρι τώρα βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις.

Ακολουθούν ο πρώην υπουργός για το Brexit Ντομινίκ Ραμπ, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ (ερχόταν δεύτερος στις τελευταίες μετρήσεις), ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ και ο υπουργός Εσωτερικών Σάζιντ Τζάβιντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης