Η βασίλισσα Ελισάβετ θα αποσυρθεί για πολλές εβδομάδες στο κάστρο του Ουίνδσορ, σε απόσταση 40 χλμ δυτικά του Λονδίνου, εξαιτίας του νέου κοωονοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Ως προληπτικό μέτρο και για πρακτικούς λόγους βάσει των υφιστάμενων συνθηκών, υπήρξε μια σειρά τροποποιήσεων στην ατζέντα της βασίλισσας», αναφέρει το παλάτι σε δελτίο Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η βασίλισσα θα πάει στο κάστρο του Ουίνδσορ για την περίοδο του Πάσχα την Πέμπτη 19 Μαρτίου, μία εβδομάδα νωρίτερα απ’ ότι είχε προγραμματιστεί. Είναι πιθανόν η βασίλισσα να παραμείνει εκεί μετά την περίοδο του Πάσχα», διευκρινίζουν τα βρετανικά ανάκτορα.

Η 93χρονη Ελισάβετ ανακοίνωσε, από την Παρασκευή, την αναβολή σειράς δημοσίων εμφανίσεών της για τις επόμενες εβδομάδες λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σήμερα, γνωστοποιήθηκαν περαιτέρω τροποποιήσεις στο πρόγραμμά της, μετά την ανακοίνωση αυστηρότερων μέτρων από τη βρετανική κυβέρνηση, όπως τον περιορισμό των επαφών και των «μη αναγκαίων» μετακινήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές δημόσιες εκδηλώσεις, στις οποίες επρόκειτο να παραστεί η βασίλισσα ή μέλη της βασιλικής οικογένειας τους επόμενους μήνες, «αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν», μεταξύ αυτών η λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ και πέντε «γκάρντεν πάρτι».

Η τήρηση της επίσημης επίσκεψης του αυτοκράτορα Ναρουχίτο της Ιαπωνίας και της συζύγου του, που είχε προβλεφθεί για την άνοιξη στη Βρετανία, η πρώτη μετά το Brexit, εξετάζεται.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης