Μια ομάδα ημίγυμνων διαδηλωτών κατά της κλιματικής αλλαγής προκάλεσε αναστάτωση τη Δευτέρα στο βρετανικό κοινοβούλιο, καθώς επιδείκνυαν τα γυμνά τους κορμιά, την ώρα που οι βουλευτές προσπαθούσαν, μάταια, να επικεντρωθούν στη συζήτηση που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη για το Brexit.

Ενώ οι βουλευτές είχαν ξεκινήσει άλλη μια ημέρα συζητήσεων για το πώς ή ακόμη και το αν η χώρα θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, περί τους 10 διαδηλωτές γδύθηκαν, κατεβάζοντας τα παντελόνια τους κι έχοντας ζωγραφίσει στους γλουτούς τους συνθήματα όπως: «Κλιματική Δικαιοσύνη τώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το περιστατικό διήρκησε περίπου 25 λεπτά. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές είχαν κολλήσει με κόλλα τα χέρια τους στη τζαμαρία που βρίσκεται στον εξώστη των επισκεπτών και «βλέπει» στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής των Κοινοτήτων και χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις αρχές, 12 άνθρωποι συνελήφθησαν για «προσβολή της δημοσίας αιδούς».

Οι βουλευτές δεν μπορούσαν να τραβήξουν το βλέμμα τους από τον εξώστη για το κοινό, όπου εξελισσόταν η γυμνή διαμαρτυρία, κι άλλοι άρχισαν να γελούν όταν ο βουλευτής των Εργατικών Πίτερ Κάιλ, επιχειρώντας να υπερασπιστεί τη θέση του περί διεξαγωγής μιας επικυρωτικής ψηφοφορίας επί της συμφωνίας της κυβέρνησης για το Brexit, μίλησε για «γυμνή αλήθεια».

Οι ακτιβιστές είναι μέλη της οργάνωσης Extinction Rebellion, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

Η ομάδα επισημαίνει ότι ήθελε να «τραβήξει την προσοχή των πολιτικών στο θέμα της Κλιματικής και Οικολογικής Κρίσης».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο, διότι το σημαντικότερο ζήτημα και το πλέον σημαντικότερο ζήτημα της εποχής μας αγνοείται με σκανδαλώδη τρόπο από την κυβέρνησή μας και τα ΜΜΕ της χώρας μας», σημειώνει ο ακτιβιστής Μαρκ Όβλαντ στο δελτίο τύπου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης