Βρετανία: Η Σκότλαντ Γιαρντ θα διεξαγάγει έρευνα για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022, 14:13
Βρετανία: Η Σκότλαντ Γιαρντ θα διεξαγάγει έρευνα για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ

Η Σκότλαντ Γιαρντ θα ερευνήσει τις πληροφορίες για τη σειρά των πάρτι που οργανώθηκαν στην κατοικία και στα γραφεία του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια των αυστηρών lockdowns για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19, ανακοίνωσε η επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Κρέσιντα Ντικ.

«Επιβεβαιώνω ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία ερευνά ορισμένα περιστατικά στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε κυβερνητικές υπηρεσίες τα τελευταία δύο χρόνια με το ερώτημα πιθανών παραβιάσεων των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19», ανακοίνωσε η Κρέσιντα Ντικ, λίγη ώρα αφού βρετανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν την πληροφορία για την έναρξη αστυνομικής έρευνας.

Η έρευνα από την Προεδρία της Κυβέρνησης θα συνεχιστεί παράλληλα με την έρευνα της Σκότλαντ Γιαρντ

Παράλληλα, εκπρόσωπος των Υπηρεσιών της Προεδρίας της Κυβέρνησης ανακοίνωσε πως η έρευνά τους θα συνεχιστεί ανεξάρτητα και παράλληλα με αυτήν της Σκότλαντ Γιαρντ.

«Η έρευνα που διεξάγεται από τη δημόσια λειτουργό Σου Γκρέι συνεχίζεται», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. «Υπάρχει συνεχής επαφή με τις υπηρεσίες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας».

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι η δημοσίευση του πορίσματος της έρευνας της Σου Γκρέι, η οποία αναμενόταν εντός της εβδομάδας, είναι πιθανόν να καθυστερήσει μέχρι την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας.

Η βρετανική αστυνομία απηύθυνε γραπτό αίτημα προς την υπηρεσία που διενεργεί την έρευνα για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα ευρήματα για τα πρωθυπουργικά πάρτι.

«Η Μητροπολιτική Αστυνομία απηύθυνε γραπτό επίσημο αίτημα προς την Προεδρία της Κυβέρνησης για τη διαβίβαση κάθε πληροφορίας που έχει συγκεντρώσει από την έρευνά της σε σχέση με τα περιστατικά για την υποστήριξη της αστυνομικής έρευνας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022, 14:35