Έκλεισε το γραφείο που ήταν αρμόδιο για τα... UFO

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013, 15:31
Έκλεισε το γραφείο που ήταν αρμόδιο για τα... UFO
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας έκλεισε το 2009 το γραφείο που ήταν αφιερωμένο στα UFO, τα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ), αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πιθανόν δεν υπάρχουν και ως εκ τούτου δεν δημιουργούν απειλή για την ασφάλεια, σύμφωνα με εμπιστευτικά έγγραφα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Μέσα σε περισσότερο από 50 χρόνια, «όλες οι παρατηρήσεις UFO που είχαν αναφερθεί στο υπουργείο Άμυνας δεν αποκάλυψαν τίποτε που να μας αφήνει να σκεφθούμε ότι υπάρχει κάποια εξωγήινη παρουσία ή μια στρατιωτική απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο», είχε εξηγήσει το 2009 ένας δημόσιος λειτουργός, ο Καρλ Μάντελ, σε υπόμνημα που είχε απευθύνει στον τότε υπουργό Άμυνας, τον Μπομπ Έινσγουορθ.

Από το 2000 ως το 2007 το υπουργείο ελάμβανε κατά μέσο όρο 150 αναφορές για εμφανίσεις UFO κάθε χρόνο, αλλά καταγράφηκε μια ισχυρή αύξηση από την αρχή του 2009 ως το Νοέμβριο του ίδιου έτους, με 520 αναφορές σε μια περίοδο μόλις εννέα μηνών. Η αύξηση αυτή μπορεί να αποδοθεί στη μόδα των κινέζικων φαναριών, που ανεβαίνουν στον ουρανό και τον φωτίζουν.

«Το επίπεδο των πόρων που διατέθηκαν στην υπηρεσία για τα UFO αυξήθηκε ως αντίδραση σε μια πρόσφατη αύξηση των εμφανίσεων UFO, περιορίζοντας έτσι το προσωπικό που ασχολούνταν με δραστηριότητες πολύτιμες για την άμυνα», ανέφερε ακόμη ο Καρλ Μάντελ καθώς πρότεινε το κλείσιμο του γραφείου για τα UFO.

Μετά την αναφορά αυτή, το υπουργείο έκλεισε τελικά την τηλεφωνική γραμμή που είχε τεθεί στη διάθεση του κοινού για να επισημαίνει οποιοδήποτε άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013, 16:47