Μία ιστορία που αποδεικνύει ότι σε αυτή τη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο φέρνει στο φως η Daily Mail.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 24χρονη, Χόουπ Στράινγκερ, ύστερα από μία νυχτερινή της έξοδο, γύρισε σπίτι με έντονο πονοκέφαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά από ένα ξενύχτι με φίλους, ξύπνησα το πρωί με έναν πραγματικά άσχημο πονοκέφαλο. Ήμουν κουρασμένη για μέρες αλλά σκέφτηκα ότι ήταν από το μεθύσι» αναφέρει η ίδια. «Όσο περνούσαν οι μέρες συνειδητοποίησα ότι οι πονοκέφαλοι δεν έφευγαν αλλά χειροτέρευαν, με αποτέλεσμα να αρχίσω να υποφέρω από ζαλάδες. Ταυτόχρονα η όρασή μου γινόταν θολή και έτσι αποφάσισα να πάω στους γιατρούς» συνέχισε.

Οι τελευταίοι την διαβεβαίωναν επανειλημμένως  ότι επρόκειτο για έναν κοινό πονοκέφαλο και της χορηγούσαν παυσίπονα. Μέχρι που η Στράινγκερ απαίτησε να της κάνουν μαγνητική τομογραφία. Τότε οι γιατροί ανακάλυψαν ένα επικίνδυνο σάρκωμα (καρκινικός όγκος) στη βάση του κρανίου της.

«Ήμουν τόσο σοκαρισμένη όταν διαγνώστηκα με σάρκωμα. Δεν μπορούσα να καταλάβω πως μια υγιής 24χρονη κοπέλα μπορεί να διαγνωστεί με καρκίνο» θυμάται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επειδή ο όγκος ήταν σε μεγάλο βάθος, έπρεπε να τον αφαιρέσουν, ενώ ταυτόχρονα η 24χρονη ξεκίνησε χημειοθεραπείες και ραδιοθεραπείες.

Στη συνέχεια οι γιατροί ανακάλυψαν και δεύτερο(!) όγκο, ο οποίος για να αφαιρεθεί έπρεπε να μετακινηθεί ένα νεύρο που επηρέαζε την  αριστερή φωνητική της χορδή.

«Όταν οι γιατροί μου είπαν ότι θα έπρεπε να πειράξουν τη φωνητική μου χορδή, δεν με ένοιαζε  καθώς ήθελα να νικήσω τον καρκίνο» τονίζει η Στράιγνκερ και σημείωσε ότι αρχικά η φωνή της ακουγόταν περίεργα αλλά με ειδική φωνητική καθοδήγηση, θα επιστρέψει στο φυσιολογικό.

Οι τελευταίες εξετάσεις  που έκανε πρόσφατα η Χόουπ έδειξαν ότι πλέον έχει ξεπεράσει την επάρατο νόσο.

«Πιστεύω αντιμετώπισα τον καρκίνο αρκετά καλά. Είπα στους γονείς μου ότι δεν πρέπει να στεναχωριούνται ή να κλαίνε. Ήθελα να έχω θετική ενέργεια και να επικεντρωθώ στο πώς θα γίνω καλύτερα. Πλέον είμαι πολύ αισιόδοξη για το μέλλον και ανυπομονώ να ξεκινήσω τη ζωή μου και πάλι. Η εμπειρία αυτή με άλλαξε προς το καλύτερο και τώρα είμαι ευγνώμων για τη κάθε μέρα» κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αδερφή της Χόουπ, Νάνσυ, έτρεξε στο μαραθώνιο του Λονδίνου με την ομάδα «Sarcoma UK». Πλέον οι δύο αδερφές έχουν ως σκοπό της ζωής τους  να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. 



σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης