Για απειλητική συμπεριφορά με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατηγορείται από την αστυνομία του Λονδίνου ο Συντηρητικός βουλευτής Ρόμπερτ Στιούαρτ.

Ο Στιούαρτ είναι μέλος του Συντηρητικού κόμματος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και εκλέγεται εδώ και μια δεκαετία στην περιφέρεια Μπέκενχαμ του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 18 Δεκεμβρίου 2022 οι αρχές ενημερώθηκαν μέσω του διαδικτύου από έναν άνδρα ότι τέσσερις ημέρες νωρίτερα είχε δεχτεί «φραστική επίθεση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά» στην αριστοκρατική συνοικία Μπελγκράβια. Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο άνδρας αυτός είναι ο Σαγιέντ Άχμεντ Αλουανταέι, ένας 36χρονος φιλοδημοκρατικό ακτιβιστής από το Μπραχρέιν, ο οποίος υποστηρίζει ότι υπέστη βασανιστήρια στη χώρα του και πλέον ζει εξόριστος στο Λονδίνο.

Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το BBC δείχνει έναν άνδρα να κατηγορεί τον Στιούαρτ, που βρισκόταν κοντά στην πρεσβεία του Μπαχρέιν, ότι πήρε χρήματα από αυτήν τη χώρα. Ο βουλευτής του απαντά: «Γύρνα πίσω στο Μπαχρέιν» και «Παίρνεις χρήματα από τη χώρα μου, να φύγεις».

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανέφερε ότι ο 73χρονος βουλευτής κατηγορείται για «απειλητική συμπεριφορά ή δηλώσεις, με ρατσιστικές προεκτάσεις» η οποία μπορεί «να προκαλέσει ενόχληση, φόβο ή άγχος». Ο Στιούαρτ είχε παραδεχθεί, τον Δεκέμβριο, σε συνέντευξή του στο Sky News, ότι η αντίδρασή του ήταν «λάθος» εκ μέρους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Σούνακ απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης