Έρευνα διεξάγουν οι βρετανικές αρχές σχετικά με βίντεο που δείχνει έναν άνδρα, πιθανόν Βρετανό τζιχαντιστή, και δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής λίγο πριν το βίντεο με την εκτέλεση του ομήρου Αλαν Χένινγκ από την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Το βίντεο, στο οποίο δεν εμφανίζεται κανένας όμηρος, δείχνει έναν άνδρα να εξαπολύει ύβρεις κατά του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και να καλεί τους Βρετανούς μουσουλμάνους να ενταχθούν στον τζιχάντ (ισλαμικό ιερό πόλεμο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνδρας, που δεν έχει καλυμμένο το πρόσωπό του, φορά γυαλιά, έχει γενειάδα και μιλά με βρετανική προφορά αλλά η ταυτότητά του δεν έχει διευκρινιστεί, προτρέπει επίσης τους μουσουλμάνους να σπείρουν τον τρόμο στην «άπιστη γη».

Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, που μεταδίδει αυτό «το μήνυμα στους μουτζαχεντίν» διάρκειας δύο λεπτών, πρόκειται για τον Αμπου Σαΐντ αλ-Μπριτάνι, Βρετανό τζιχαντιστή που πολεμά στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Ορισμένα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άνδρας έχει εργαστεί σε σουπερμάρκετ στη νότια Αγγλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αστυνομία αναλύει το περιεχόμενο του βίντεο και για να εξετάσει επίσης αν υπάρχει υλικό για την άσκηση διώξεων», ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση που κάνει λόγο για έναν «τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους πιθανόν Βρετανό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης