Αναστάτωση προκλήθηκε στο κάστρο του Oυίνσδορ, οπού βρίσκεται η βασιλική οικογένεια για τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς εντοπίστηκε και συνελήφθη ένοπλος εισβολέας.

Ο ύποπτος, 19 ετών από το Σαουθάμπτον, ο οποίος φέρεται να κρατούσε όπλο, βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ δεν κατάφερε να μπει σε κανένα κτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη στιγμή η βασίλισσα γιορτάζει τα Χριστούγεννα στο κάστρο μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα, τον πρίγκιπα Εδουάρδο και τη σύζυγός του Σόφι και τα παιδιά τους, Λουίζ και Τζέιμς. Η βασιλική οικογένεια έχει ενημερωθεί για το τι συνέβη, ανέφερε η αστυνομία.

Η Έφορος Rebecca Mears είπε σε δήλωση: «Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη μετά από αυτό το περιστατικό και συνεργαζόμαστε με συναδέλφους από τη Μητροπολιτική αστυνομία. Ο άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για παραβίαση ή παραβίαση προστατευόμενου χώρου και κατοχή όπλου. Αυτή τη στιγμή παραμένει υπό κράτηση.

»Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι διαδικασίες ασφαλείας ενεργοποιήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από την είσοδο του άνδρα στους χώρους και δεν μπήκε σε κανένα κτήριο. Μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κίνδυνος για το κοινό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Daily Mail, Sky News

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης