Η οικογένεια του νεαρού Βρετανού ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε η σύζυγος ενός Αμερικανού διπλωμάτη ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατέληξε σε συμβιβαστική συμφωνία με την οδηγό, στο πλαίσιο μιας αγωγής που είχε ασκήσει στις ΗΠΑ.

Ο Χάρι Νταν, 19 ετών, σκοτώθηκε στις 27 Αυγούστου 2019 όταν το μηχανάκι του συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο της Αν Σάκουλας, το οποίο είχε μπει στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, κοντά σε μια αμερικανική βάση, στην κεντρική Αγγλία. Επικαλούμενη τη διπλωματική ασυλία της η 44χρονη Σάκουλας επέστρεψε αμέσως στις ΗΠΑ. Η υπόθεση αυτή είχε προκαλέσει ένταση στις σχέσεις του Λονδίνου με την Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μεγάλη ανακούφιση» για τους γονείς του Χάρι που «επιλύθηκε με επιτυχία η αγωγή τους» ανέφερε ο εκπρόσωπός τους, Ραντ Σάιγκερ. Δεν διευκρίνισε ωστόσο τους όρους της εξωδικαστικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών.

«Δεν είναι ποτέ εύκολο να ξεκινάς μια δικαστική μάχη για να δικαιωθείς στο εξωτερικό – και ακόμη περισσότερο, στις ΗΠΑ. Όμως ήταν απίστευτο το θάρρος της οικογένειας και η αποφασιστικότητά της να φτάσει μέχρι τέλους», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της αγωγής που υποβλήθηκε στην Πολιτεία της Βιρτζίνια διαπιστώθηκε ότι η δουλειά της Αν Σάκουλας και του συζύγου της, Τζόναθαν, στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ήταν ένας «παράγοντας» που έπαιξε ρόλο στη βιαστική επιστροφή τους στις ΗΠΑ μετά το δυστύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια του Χάρι θα επικεντρωθεί τώρα στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Οι ΗΠΑ έχουν αρνηθεί να εκδώσουν την Αν Σάκουλας στη Βρετανία για να δικαστεί.

Η νέα υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας ανέφερε ότι θα συνεχίσει να ζητά την έκδοση της Σάκουλας ώστε να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης