Αντικρουόμενα στοιχεία για την πρόθεση ψήφου των Βρετανών παρουσιάζουν δύο νέες δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαΐου.

Η πρώτη, την οποία διενήργησε η εταιρεία Survation για την εφημερίδα The Mail on Sunday, εμφανίζει τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να έχουν προβάδισμα 3 εκατοστιαίων μονάδων, ενώ η δεύτερη, της εταιρείας YouGov για την εφημερίδα The Sunday Times, παρουσιάζει τους Εργατικούς να έχουν προβάδισμα 2 εκατοστιαίων μονάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα της Survation εμφανίζει τους Τόρις να αυξάνουν το ποσοστό τους κατά 3 εκατοστιαίες μονάδες, στο 33%, και αντιθέτως το ποσοστό των Εργατικών να μειώνεται κατά 4 εκατοστιαίες μονάδες, στο 30%.

Η ίδια δημοσκόπηση παρουσιάζει το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) να προσελκύει το 18% των ψηφοφόρων και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, τους ήσσονες εταίρους της κυβέρνησης συνασπισμού, στο 9%. Οι Πράσινοι, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, συγκεντρώνουν ένα 4%.

Η έρευνα της YouGov δίνει αντίθετα προβάδισμα 2 μονάδων στους Εργατικούς του Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, οι οποίοι φέρονται ότι συγκεντρώνουν το 34%, επί των Συντηρητικών, που περιορίζονται στο 32%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο κόμματα εξουσίας της Βρετανίας εμφανίζονται να έχουν πολύ μικρή διαφορά το ένα από το άλλο στις περισσότερες δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί από την αρχή της χρονιάς και κανένα τους δεν έχει αποκτήσει και παγιώσει ένα προβάδισμα που να υπερβαίνει το σύνηθες ποσοστό στατιστικού σφάλματος (3%) των ερευνών του είδους.

Οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ακόμη πως ούτε οι Συντηρητικοί ούτε οι Εργατικοί είναι πιθανό να κερδίσουν την πλειοψηφία των 650 εδρών στο Κοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Μάχη στήθος με στήθος Εργατικών και Συντηρητικών, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Απριλίου 2015, 03:01

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης