Την προσωρινή απόσυρση μέρους του προσωπικού της στη Λιβύη εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας και του κίνδυνου να ξεσπάσουν συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες οργανώσεις στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσε η βρετανική πρεσβεία.

«Με δεδομένα τα ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια που συνδέονται με τη συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα, η βρετανική πρεσβεία αποσύρει προσωρινά ένα μικρό μέρος του προσωπικού», αναφέρεται στη δήλωση και προστίθεται ότι η πρεσβεία θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρετανική πηγή των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι αποχωρεί μόνο το μη απαραίτητο προσωπικό. Στο μεταξύ, στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, δύο επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς πραγματοποιήθηκαν σήμερα εναντίον δύο αστυνομικών τμημάτων προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές, αλλά όχι θύματα.

«Άγνωστοι πέταξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στα αστυνομικά τμήματα του Ρας Ομπέιντα και του Αλ Μαντίνα», έκανε γνωστό, αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δύο αστυνομικά τμήματα καθώς και πολλά οχήματα, τα οποία ήταν σταθμευμένα κοντά στο σημείο της έκρηξης, υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης