Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε την Κυριακή δύο άνδρες για τρομοκρατία μετά την άφιξη τους στο Λονδίνο με αεροπλάνο της Ryanair που συνοδεύτηκε από καταδιωκτικά εξαιτίας «απειλής» για την ασφάλεια.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 34 και 48 ετών, προερχόμενοι αντιστοίχως από το Κουβέιτ και την Ιταλία, συνελήφθησαν από στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας λίγο μετά τις 19:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδος) στο λονδρέζικο αεροδρόμιο του Στάνστεντ έπειτα από μια πτήση προερχόμενη από τη Βιέννη, διευκρινίστηκε από την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair, το πλήρωμα είχε ειδοποιηθεί για «μια εν δυνάμει απειλή για την ασφάλεια μέσα στο αεροπλάνο».

«Όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, ο κυβερνήτης ειδοποίησε τις βρετανικές αρχές και συνέχισε μέχρι το Στάνστεντ του Λονδίνου, όπου το αεροπλάνο προσγειώθηκε κανονικά». Οι επιβάτες μπόρεσαν να αποβιβαστούν «με ασφάλεια».

Η Royal Air Force (RAF), η βρετανική Πολεμική Αεροπορία, ανακοίνωσε πως δύο καταδιωκτικά αεροπλάνα Typhoon απογειώθηκαν «για να αναχαιτίσουν ένα πολιτικό αεροπλάνο», το οποίο «συνοδεύτηκε με ασφάλεια μέχρι το Στάνστεντ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα Daily Express αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της πως «ύποπτα αντικείμενα» είχαν βρεθεί σε τουαλέτα του αεροπλάνου, αλλά δεν κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης