Φορώντας μάσκα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου πόζαρε για φωτογραφίες μαζί με παιδιά, που βρίσκονταν μεταξύ του πλήθους υποστηρικτών του σήμερα, αψηφώντας τις υγειονομικές συστάσεις για τον περιορισμό μίας από τις χειρότερες επιδημίες του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ο Μπολσονάρου λέει ότι χαιρετίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προεδρικό μέγαρο, όπου τόσο ο ίδιος όσο και οι οπαδοί του εκφράζουν τη δυσφορία τους για τα μέτρα καραντίνας, τα οποία υποστηρίζουν οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της χώρας ξεπέρασαν χθες εκείνα της Ισπανίας και της Ιταλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πάνω απ’ όλα (οι πολίτες) θέλουν ελευθερία, θέλουν δημοκρατία, θέλουν σεβασμό» σημειώνει ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι Βραζιλιάνοι θέλουν να δουν την επανεκκίνηση της οικονομίας τους όσο το δυνατόν συντομότερα.

Σε δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας αυτήν την εβδομάδα, τα δύο τρίτα των Βραζιλιάνων συμφωνούν με την ανάγκη τήρησης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον περιορισμό της πανδημίας, τα οποία συστήνουν κυβερνήτες και επιστήμονες, ενώ ο Μπολσονάρου επιδιώκει το άνοιγμα των γυμναστηρίων, των κομμωτηρίων και άλλων επιχειρήσεων.

Την Παρασκευή, παραιτήθηκε ο τέως, πλέον, υπουργός Υγείας της Βραζιλίας λόγω των διαφωνιών του με τον πρόεδρο. Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου τάσσεται υπέρ της απόσυρσης των μέτρων καραντίνας και της ευρείας χρήσης μη αποδεδειγμένων για την αποτελεσματικότητά τους φαρμάκων, όπως της χλωροκίνης, στη μάχη κατά του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χλωροκίνη! Χλωροκίνη!» φώναζαν οι υποστηρικτές του επικεφαλής του βραζιλιάνικου κράτους έξω από το προεδρικό μέγαρο σήμερα, όπως επίσης «Θέλουμε να επιστρέψουμε στη δουλειά!».

Παίζοντας ντραμς και εκτοξεύοντας πυροτεχνήματα, το πλήθος δημιούργησε ατμόσφαιρα παρόμοια με εκείνη του καρναβαλιού.

Φορώντας μιας λευκή μάσκα και συνοδευόμενους από υπουργούς, άνδρες της ασφάλειας και φίλους, μεταξύ αυτών ένα παιδί ντυμένο με στρατιωτικά, ο Μπολσονάρου προσέγγισε τους θαυμαστές του, χαιρετώντας τους και χαμογελώντας τους.

Ήρθε σε επαφή με το πλήθος λιγότερο σε σύγκριση με άλλες πρόσφατες συγκεντρώσεις, ωστόσο πόζαρε για φωτογραφίες με τουλάχιστον 3 μικρά παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης