Συρρικνώθηκε το προβάδισμα του ακροδεξιού υποψήφιου για την προεδρία της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, έναντι του κεντροαριστερού αντιπάλου του Φερνάντου Αντάτζι, κατέδειξαν δύο δημοσκοπήσεις που μεταδόθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, μόλις λίγες ώρες πριν αρχίσει η ψηφοφορία που θα κρίνει ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός του κράτους.

Κατά τη μία δημοσκόπηση, του ινστιτούτου Ibope, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Globo, ο Μπολσονάρου συγκεντρώνει το 54% των προθέσεων ψήφου και ο Αντάτζι το 46%. Το ποσοστό του πρώην λοχαγού, νοσταλγού της περιόδου της στρατιωτικής δικτατορίας, υποχώρησε τρεις εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά που είχε μεταδοθεί αυτή η κυλιόμενη δημοσκόπηση, την Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη έρευνα, του ινστιτούτου Datafolha, φέρει τον Μπολσονάρου να συγκεντρώνει το 55% και τον Αντάτζι το 45%, με το ποσοστό του ακροδεξιού υποψήφιου να μειώνεται κατά μία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά που είχαν μεταδοθεί τα ευρήματα της κυλιόμενης δημοσκόπησης, την Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης