Η διάσημη ηθοποιός Ρετζίνα Ντουάρτε, πρωταγωνίστρια σε πολλές σαπουνόπερες στη Βραζιλία, ανακοίνωσε ότι δέχτηκε την πρόταση του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου να αναλάβει τη Γραμματεία Πολιτισμού.

«Ναι, δέχτηκα. Θα δημοσιεύσουμε την αναγγελία ενόψει του γάμου», είπε κάνοντας χιούμορ η 72χρονη ηθοποιός, εξερχόμενη από το προεδρικό μέγαρο του Πλανάλτο, στην Μπραζίλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μολονότι το όνομά της είχε κυκλοφορήσει ευρέως τις προηγούμενες ημέρες, η Ντουάρτε δεν επιβεβαίωνε μέχρι σήμερα ότι θα αναλάμβανε αυτή τη θέση. Επισκέφθηκε ωστόσο την πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα για να γνωρίσει καλύτερα τον χώρο της Γραμματείας Πολιτισμού. Το υπουργείο Πολιτισμού καταργήθηκε στη Βραζιλία αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Μπολσονάρου.

Η Ντουάρτε είχε πει ότι «αρραβωνιάστηκε» τον Μπολσονάρου μετά την πρώτη συνάντησή τους και τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης θεωρούσαν δεδομένη την είσοδό της στην κυβέρνηση.

Η Ρετζίνα Ντουάρτε είναι μια από τις σημαντικότερες τηλεοπτικές ηθοποιούς στη Βραζιλία, με πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, κυρίως για το ιδιωτικό κανάλι TV Globo. Ουδέποτε έκρυψε τις πολιτικές πεποιθήσεις της και την ταύτισή της με τη δεξιά, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των συναδέλφων της. Είχε συμμετάσχει μάλιστα στην προεκλογική εκστρατεία του Μπολσονάρου και εκφώνησε μια ομιλία τονίζοντας ότι τάσσεται «ψυχή τε και σώματι» με τον ακροδεξιό υποψήφιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ντουάρτε αντικαθιστά τον Ρομπέρτο Αλβίμ, ο οποίος απομακρύνθηκε από το αξίωμά του επειδή εκφώνησε μια ομιλία για την «ηρωική και εθνική τέχνη», εμπνευσμένη από έναν λόγο του Γιόζεφ Γκέμπελς, του υπουργού Προπαγάνδας της ναζιστικής Γερμανίας.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης