Δεν θα προσερχόταν στις κάλπες το 40% των ψηφοφόρων στη Βουλγαρία, εάν διεξάγονταν σήμερα στη χώρα εθνικές εκλογές, αποκαλύπτει δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup International.

Η δημοσκόπηση δεν κατέδειξε σημαντικές αλλαγές (σ.σ.: σε σύγκριση με τον Μάρτιο) σε ό,τι αφορά στη στάση των πολιτών απέναντι στον κυβερνητικό συνασπισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση, στις αρχές Απριλίου το  ποσοστό θετικά προσκείμενων προς την κυβέρνηση διαμορφώθηκε στο 30%, ενώ σχεδόν διπλάσιο (58%) ήταν το ποσοστό δυσπιστίας, όπως αναφέρουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Μέρος των ψηφοφόρων του μεγαλύτερου κόμματος στον κυβερνητικό συνασπισμό (GERB) εμφανίζονται διστακτικοί το τελευταίο δίμηνο, στάση που συμβαδίζει με τα γενικότερα ποσοστά στήριξης του συγκεκριμένου κόμματος όσο προχωρά η θητεία της κυβέρνησης.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite στην ιστοσελίδα του, το GERB παραμένει ο βασικός «παίκτης» στη βουλγαρική πολιτική σκηνή, με το 23% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Gallup International να δηλώνει πως θα ψήφιζε το συγκεκριμένο κόμμα. Ακολουθεί το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP) με ποσοστό 15%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης