Διάταγμα κύρωσης των τροποποιήσεων που ενέκρινε το Κοινοβούλιο σε σχέση με την ενεργειακή νομοθεσία, στις 28 Ιουνίου 2013, υπέγραψε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ.

Σε ανακοίνωση της Γραμματείας Τύπου της Προεδρίας επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως ο κ. Πλέβνελιεφ χαρακτήρισε τις τροποποιήσεις ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν είναι αρκετές για να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που «χτίστηκαν» στον ενεργειακό τομέα για χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίλυση αυτών των προβλημάτων απαιτεί συστηματική και συνεχή δράση, τόνισε ο Βούλγαρος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι αυτή η δράση θα επιτύχει την αειφόρο ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα.

Οι αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ενεργειακού τομέα πρέπει να ληφθούν έπειτα από τη διεξαγωγή διαφανούς και δημόσιου διαλόγου με τους πολίτες, υπογράμμισε ο Ρόσεν Πλέβνελιεφ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, πρέπει να αναληφθεί δράση για την ίδρυση ενός αποτελεσματικού και ανεξάρτητου ρυθμιστικού φορέα που θα εκλέγεται δημόσια και με διαφάνεια, κάτι που δεν προβλέπεται στις τροποποιήσεις στον ενεργειακό νόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης