Την υποστήριξή του στην πολιτική που εφαρμόζει η πΓΔΜ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο Μπόικο Μπορίσοφ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση της βαλκανικής χώρας συμπεριφέρθηκε «υπεύθυνα και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πρόκλησης». Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Αθήνας, επισημαίνοντας ότι «το πραγματικό πρόβλημα θα έρθει από την Ελλάδα». Με αυτήν του τη δήλωση ο Βούλγαρος αξιωματούχος εξέφρασε ουσιαστικά την ανησυχία της Σόφιας για τη δημιουργία εναλλακτικής διαδρομής μέσω του βουλγαρικού εδάφους μετά το οριστικό κλείσιμο της βαλκανικής οδού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διαπίστωσή μου είναι ότι στην πΓΔΜ τα προσφυγικά στρατόπεδα καλύπτονται με χαλίκι και τσιμέντο, έχουν παιδικές χαρές, τα πάντα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ στην Ελλάδα, η οποία λαμβάνει εκατομμύρια ευρώ, δεν υπάρχει τίποτα και οι συνθήκες είναι πραγματικά άθλιες» είπε.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του υποστήριξε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να κατασκευάσει έναν «ελαφρύ» φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με την Ελλάδα, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Διαβάστε επίσης:
Μπορίσοφ: Η Βουλγαρία θα κλείσει τα σύνορά της εάν χρειαστεί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης