«Έλλειψη σεβασμού» στους δημοκρατικούς κανόνες: η απόφαση των εκλογικών παρατηρητών της Δύσης είναι αυστηρή για τη Λευκορωσία, την επομένη των βουλευτικών εκλογών, καθώς δεν εξελέγη κανένας εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, ο Αλεξάντρ Λουκασένκο, πρόεδρος της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας τα 25 τελευταία χρόνια, έλεγε ότι ήθελε μια προσέγγιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εκλογές αυτές απέδειξαν μια γενική έλλειψη σεβασμού στις δημοκρατικές υποχρεώσεις», κατήγγειλε η Μαργκαρέτα Σέντερφελτ, η επικεφαλής των 400 εκλογικών παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Η ίδια επέκρινε γενικότερα τους περιορισμούς στις «θεμελιώδεις ελευθερίες» στη χώρα αυτή που διοικείται δια σιδηράς πυγμής από τον Αλεξάντερ Λουκασένκο από το 1994.

Από χθες, Κυριακή, η αντιπολίτευση που είχε δύο βουλευτές στο προηγούμενο κοινοβούλιο κατήγγειλε μαζική νοθεία.

Τα σημαντικότερα στελέχη της αντιπολίτευσης, κυρίως οι δύο απερχόμενοι δύο βουλευτές, αποκλείστηκαν από την ψηφοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κατάλογο των βουλευτών που εξελέγησαν και έδωσε στη δημοσιότητα η εκλογική επιτροπή της Λευκορωσίας, όλα αυτά τα πρόσωπα είναι φίλα προσκείμενα προς την άρχουσα τάξη και προέρχονται από διοικήσεις, κόμματα και οργανισμούς που την υποστηρίζουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης