Την ικανοποίηση του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ούν περιγράφουν τα ΜΜΕ της χώρας του, για το αποτέλεσμα της συμμετοχής στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα δημοσιεύματα συνοδεύει ασυνήθιστα χαλαρή «οικογενειακή» φωτογραφία που δείχνει τον Κιμ και την αδελφή του να αγκαλιάζει το χέρι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φωτογραφίες της χαμογελαστής «πριγκίπισσας» αδελφής του Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Yo-jong, είναι κάτι το ξεχωριστό για τις συνήθως σκυθρωπές φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ-ούν.

Η φωτογραφία που προβάλλει σε άρθρο του το BBC, ελήφθη μετά την ενημέρωση που είχε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης από τους Kim Yong-nam -τον επίσημα θεωρούμενο αρχηγό του βορειοκορεατικού κράτους- και την αδελφή του Κιμ (την στενότερη συνεργάτιδά του) στην Πιονγκγιανγκ.


Η αίθουσα που ελήφθη η φωτογραφία, είναι γνωστή στο βορειοκορεατικό κοινό, επειδή εκεί συνήθως πραγματοποιούνται οι συσκέψεις των αξιωματούχων με τον ηγέτη τους. Όπως διακρίνεται κρατούν ακόμη στα χέρια τους τα μολύβια και τα μπλοκάκια στα οποία κρατούσαν σημειώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ανάλογες φωτογραφίες να κρατούν άλλοι αξιωματούχοι τον Βορειοκορεάτη από το χέρι, είναι συνηθισμένες, επειδή σύμφωνα με τις βορειοκορεατικές συνήθειες αποτελούν ένδειξη φιλίας αλλά και σεβασμού.


Η φωτογραφία που μόλις κυκλοφόρησε, θυμίζει άλλη, παλαιότερη με τη θεία του Κιμ, την Kim Kyong-hui με το χέρι της να αγκαλιάζει τον Κιμ-ιλ Σουνγκ.

Πληροφορίες από BBC
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης