Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε προκατασκευασμένη μονάδα για ασθενείς με κορωνοϊό, στο νοσοκομείο στην πόλη Τέτοβο, στις 8 Σεπτεμβρίου και η οποία στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους οφείλεται σε βραχυκύκλωμα σε καλώδιο συσκευής (απινιδωτή) με την οποία εκείνη την ώρα γινόταν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση σε έναν ασθενή, σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η εισαγγελία του Τετόβου, το περιεχόμενο της οποίας δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Η πυρκαγιά σε προκάτ μονάδα για ασθενείς με COVID-19 στο νοσοκομείο στο Τέτοβο ξέσπασε την ημέρα που η χώρα γιόρταζε την 30ή επέτειο της ανεξαρτησίας της με πανηγυρικές εκδηλώσεις, κυρίως στα Σκόπια. Από την πυρκαγιά έχασαν τη ζωή τους 12 ασθενείς που νοσηλευόταν στη μονάδα και δύο επισκέπτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της έρευνας της εισαγγελίας γνωστοποίησε ότι δεν αποδέχεται τις παραιτήσεις που είχαν υποβάλει, δύο ημέρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ο υπουργός Υγείας, Βένκο Φίλιπτσε και ο υφυπουργός Υγείας, Ιλίρ Χασάνι.

Οι δυο τους είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ για λόγους ηθικής τάξης.

Ο Βένκο Φίλιπτσε προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ζόραν Ζάεφ, ενώ ο Ιλίρ Χασάνι από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI, του Αλί Αχμέτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι από την έρευνα της εισαγγελίας δεν προκύπτουν πολιτικές ευθύνες για τον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας και ως εκ τούτου δεν κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης