Βόρεια Μακεδονία: Δεκατέσσερις νεκροί από πυρκαγιά σε μονάδα για ασθενείς με κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, 11:11
Βόρεια Μακεδονία: Δεκατέσσερις νεκροί από πυρκαγιά σε μονάδα για ασθενείς με κορωνοϊό

Σε 14 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε λυόμενη προκατασκευασμένη μονάδα για ασθενείς με κορωνοϊό στο νοσοκομείο στην πόλη Τέτοβο, γνωστοποίησε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στην προκατασκευασμένη μονάδα νοσηλεύονταν 26 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 14 έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά, ενώ οι άλλοι 12 μεταφέρθηκαν σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου, κάποιοι από αυτούς με ελαφρά τραύματα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περί τις 22:00 (ώρα Ελλάδας) και κατασβέστηκε έπειτα από 45 λεπτά. Τα αίτια για την ώρα παραμένουν άγνωστα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε ενώ η χώρα γιόρταζε την 30ή επέτειο της ανεξαρτησίας της με πανηγυρικές εκδηλώσεις, κυρίως στα Σκόπια.

Η λυόμενη προκατασκευασμένη μονάδα για ασθενείς με COVID-19 στήθηκε την περασμένη χρονιά στο νοσοκομειακό κέντρο στο Τέτοβο, πόλη περίπου 60.000 κατοίκων όπου ζουν κυρίως μέλη της αλβανικής εθνικής κοινότητας στη Βόρεια Μακεδονία.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, 12:42