Στη Βολιβία ξεπέρασαν χθες Κυριακή τις 200.000 οι μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, ενώ η χώρα πλησιάζει το τραγικό ορόσημο των 10.000 θανάτων εξαιτίας του COVID-19, αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της, τον Μάρτιο του 2020.

Σύμφωνα με το νεότερο ενημερωτικό δελτίο για την επιδημιολογική κατάσταση που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Υγείας, διαγνώστηκαν 1.048 κρούσματα χθες, ενώ ακόμα 58 ασθενείς υπέκυψαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο απολογισμός της πανδημίας έφθασε έτσι τους 9.985 νεκρούς επί συνόλου 201.037 κρουσμάτων ως αυτό το στάδιο.

Σάντα Κρους και Λα Πας είναι οι περιοχές όπου καταγράφονται οι περισσότερες μολύνσεις στο δεύτερο κύμα. Γιατροί ζητούν από την κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα, αλλά αυτή εναντιώνεται στην πρόταση, επιχειρηματολογώντας ότι, εάν επιβληθεί νέο lockdown, θα υποστεί δυσβάστακτο πλήγμα η οικονομία.

«Οι οικογένειες περνούν πολύ δύσκολες στιγμές εξαιτίας της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης» που προκάλεσε, τόνιζε πρόσφατα ο πρόεδρος Λουίς Άρσε, αναγγέλλοντας ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα φθάσει στη χώρα μια πρώτη παρτίδα εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό, που θα αξιοποιηθεί πρωτίστως για να ανοσοποιηθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αρχή της χρονιάς, η βολιβιανή κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι συμφώνησε να αγοράσει 10 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V και του εμβολίου της AstraZeneca, που προβλέπεται να έχουν παραδοθεί στη χώρα μέσα στο πρώτο τρίμηνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης