Έρημη χώρα θύμιζε την Τετάρτη η Βολιβία, καθώς οι Αρχές είχαν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας κατοίκων στις περισσότερες πόλεις στο πλαίσιο της Πρώτης Εθνικής Ημέρας Απογραφής.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 300 ανθρώπων οι οποίοι αγνόησαν τις απαγορεύσεις, με τους περισσότερους πάντως πολίτες (περίπου 11.000.000) να παραμένουν στα σπίτια τους, αναμένοντας τα ειδικά κλιμάκια του υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Από αριστερά προς τα δεξιά: Σάντα Κρουζ και Λα Παθ)

«Συνολικά 35.000 αστυνομικοί συμμετείχαν στις επιχειρήσεις προκειμένου να διευκολύνουν τη διαδικασία της απογραφής. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι συνέλεξαν δημογραφικά στοιχεία από τις πόλεις, με τους απογραφείς να συνεχίζουν το έργο τους σε αγροτικές περιοχές μέχρι την Παρασκευή», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Carlos Romero.


(Κατοικία σε αγροτική περιοχή)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι η πρώτη φορά που η πρωτεύουσα εμφανίζει τόσο μικρή κίνηση, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι σεβάστηκαν τους περιορισμούς. Πρόκειται για ένα πολύ θετικό δείγμα ωριμότητας του πληθυσμού», εξήγησε ο Denis Racicot, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της χώρας, Evo Morales, τα αποτελέσματα της απογραφής είναι πολύ πιθανό να επιφυλάσσουν εκπλήξεις, προκαλώντας αλλαγή των διοικητικών ορίων των δήμων, ειδικά στην περιοχή του Αμαζονίου. Εκτιμάται ότι ο συνολικός πληθυσμός αυξήθηκε από το 2001 (8,3 εκατ. άνθρωποι).

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης