Την επέκταση των πληρωμών μέσω iPhone και στην Ευρώπη προανήγγειλε με ανακοίνωσή της η Visa Europe. Μετά την ανακοίνωση της υπηρεσίας Apple Pay στις ΗΠΑ από την Apple, η Visa έσπευσε να επιβεβαιώσει πως θα υποστηρίζει τις υπηρεσίες πληρωμών online και offline, με iPhone 6, iPhone 6 Plus και το Apple Watch. Αξιωματούχος της Visa χαρακτηρίζει ορόσημο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές την είσοδο της Apple στον τομέα αυτό.

Συγκεκριμένα, στις 10 Σεπτεμβρίου 2014 η Visa δηλώνει πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στις ΗΠΑ και σταδιακά και στις υπόλοιπες αγορές θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες Visa στην υπηρεσία Apple Pay, προσφέροντας στους πελάτες τους τη δυνατότητα να πραγματοποιούν πληρωμές με ευκολία και ασφάλεια σε επιλεγμένους εμπόρους, τόσο σε καταστήματα όσο και μέσω εφαρμογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η απόφαση της Apple να μπει στη συγκεκριμένη αγορά αντικατοπτρίζει το περιθώριο ευκαιριών που υπάρχει σήμερα στις ηλεκτρονικές πληρωμές. Η υποστήριξη εκ μέρους της Apple θα ενισχύσει τη χρήση των ανέπαφων υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για όλους τους εμπλεκόμενους στο οικοσύστημα των πληρωμών μέσω κινητού» δήλωσε ο Steve Perry, εκπρόσωπος της Visa Europe. «Συνεργαζόμαστε στενά με την Apple και με τις τράπεζες μέλη μας προκειμένου να φέρουμε αυτή τη νέα υπηρεσία στην ευρωπαϊκή αγορά» προσέθεσε.

Τι είναι το Apple Pay

Το Apple Pay είναι μια υπηρεσία της Apple που θα επιτρέψει στους κατόχους των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, καθώς και στους κατόχους του πρώτου ρολογιού της, Apple Watch (και επομένως και στους κατόχους iPhone 5, iPhone 5c και iPhone 5s) να χρεώνουν την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα American Express, MasterCard και Visa που έχει εκδώσει η τράπεζά τους με ένα πέρασμα του τηλεφώνου τους μπροστά από το τερματικό ανέπαφων συναλλαγών του καταστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις ΗΠΑ, η Apple έχει εξασφαλίσει την συνεργασία των τραπεζών που εκδίδουν τις κάρτες για το 83% του όγκου των συναλλαγών στις ΗΠΑ. Bloomingdale’s, Disney Store, Walt Disney World Resort, Duane Reade, Macy’s, McDonald’s, Sephora, Staples, Subway, Walgreens και Whole Foods Market και 220.000 ακόμα καταστήματα ανά τις ΗΠΑ θα δέχονται πληρωμές με iPhone. Επίσης, το Apple Pay θα χρησιμοποιείται για τις αγορές εντός εφαρμογών από το App Store.

«Οι πιθανότητες για απάτη μειώνονται καθώς ο ταμίας δεν θα βλέπει στο εξής το ονοματεπώνυμο, τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας ή τον κωδικό ασφαλείας της κάρτας σας», σημείωσε αξιωματούχος της εταιρείας κατά την πρώτη παρουσίαση του Apple Pay στις 9 Σεπτεμβρίου. Η Apple δεν ενημερώνεται για το ιστορικό των πληρωμών σας (τι αγοράσατε, από που και πόσο). Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής, οι χρήστες θα πρέπει να αξιοποιούν την υπηρεσία Εύρεση iPhone για να αποκλείσουν την χρήση του για πληρωμές (suspend payments), αναφέρει η Apple.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης