Βιντεοκλήση με το διάστημα έκανε ο πάπας Φραγκίσκος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017, 22:22
Βιντεοκλήση με το διάστημα έκανε ο πάπας Φραγκίσκος
Βιντεοκλήση με τους έξι αστροναύτες που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έκανε ο πάπας Φραγκίσκος τονίζοντάς τους πως: «Η Γη είναι ένα εύθραυστο πράγμα που μπορεί ακόμη και να αυτοκαταστραφεί».

Η βιντεοκλήση του πάπα είχε διάρκεια 20 λεπτά.

«Εδώ Διαστημικός Σταθμός. Σας ακούμε δυνατά και καθαρά» είπαν οι αυστροναύτες και ο πάπας Φραγκίσκος τους απάντησε: «Καλημέρα ή καλησπέρα, επειδή όταν είσαι στο διάστημα, ποτέ δεν ξέρεις».

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συγκινήθηκε από τα λόγια του διοικητή της αποστολής Ράντι Μπρέσνικ, ενός από τους τρεις Αμερικανούς μέλη του πληρώματος, που είπε ότι η μεγαλύτερη χαρά που παίρνει στο διάστημα είναι ότι «μπορεί να δει έξω και να αντικρίσει το δημιούργημα του Θεού ίσως, σε ένα βαθμό, από την οπτική του».

«Οι άνθρωποι δεν μπορεί να έρχονται εδώ και να βλέπουν την απερίγραπτη ομορφιά του πλανήτη μας χωρίς να μην τους αγγίζει την ψυχή», είπε ο Μπρέσνικ στον Φραγκίσκο και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν σύνορα, δεν υπάρχει πόλεμος, είναι απλά γαλήνια».

Ο ποντίφικας από την πλευρά του σημείωσε στον Μπρέσνικ ότι «κατάφερε να κατανοήσει ότι η Γη είναι πολύ εύθραυστη και θα μπορούσε να χαθεί σε μια στιγμή» και πρόσθεσε: «Είναι ένα πολύ εύθραυστο πράγμα, η ατμόσφαιρα είναι λεπτή, ικανή να προκαλέσει κακό, να αυτοκαταστραφεί και πρέπει να την αντικρίσεις από τα μάτια του Θεού».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ένας ποντίφικας επικοινωνεί με το διάστημα αλλά η δεύτερη καθώς είχε προηγηθεί, τον Απρίλιο του 2011, ο προκάτοχος του Φραγκίσκου στο αξίωμα, ο Βενέδικτος ΙΣτ΄.

Ο Σεργκέι Ριαζανσκίφ, ενός από τους δύο Ρώσους μέλη του Διαστημικού Σταθμού, είπε ότι αποφάσισε να γίνει αστροναύτης επειδή ο παππούς του ήταν ένας από τους επικεφαλής μηχανικούς που κατασκεύασαν το Σπούτνικ, τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο στην ιστορία που τέθηκε σε τροχιά γύρω από την Γη το 1957 από τη Σοβιετική Ένωση.

«Οι ρίζες είναι η ελπίδα μας και η δύναμή μας. Μην ξεχνάτε τις ρίζες», σχολίασε ο Φραγκίσκος.

Ο Ιταλός αστροναύτης Πάολο Νεσπόλι, που έκανε τη διερμηνέα για τους Ρώσους και Αμερικανούς συναδέρφους του, ευχαρίστησε τον πάπα που «επιβιβάστηκε» και που «τους ανέβασε ακόμη ψηλότερα».

Φωτογραφία: AP

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017, 22:23