Βιετνάμ: Επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων από τη Δευτέρα σε 16 νότιες επαρχίες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021, 17:16
Βιετνάμ: Επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων από τη Δευτέρα σε 16 νότιες επαρχίες

Το Βιετνάμ θα επιβάλλει περιορισμούς στις μετακινήσεις σε 16 νότιες επαρχίες και για δύο εβδομάδες από τη Δευτέρα, καθώς η ασιατική χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το χειρότερο μέχρι τώρα ξέσπασμα του COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Το Βιετνάμ κατόρθωσε να κρατήσει σε σχετικό χαμηλό επίπεδο τον αριθμό των περιστατικών Covid, μέσω της διεξαγωγής μαζικών και στοχευμένων διαγνωστικών τεστ, αλλά και της λεπτομερούς ιχνηλάτησης των επαφών, όπως και της διεξαγωγής ελέγχων στα σύνορα, αλλά και της επιβολής μέτρων καραντίνας.

Ωστόσο, ο εντοπισμός νέων συρροών μολύνσεων κατά τις πρόσφατες εβδομάδες, έχει κλιμακώσει την ανησυχία μεταξύ των αξιωματούχων του τομέα της υγείας.

“Το ξέσπασμα που αντιμετωπίζουμε τώρα, γίνεται πιο πολύπλοκο” ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση. “Οι περιορισμοί επιβάλλονται για την προστασία της υγείας των ανθρώπων”.

Το Βιετνάμ ανέφερε σήμερα 3.718 νέα περιστατικά μολύνσεων. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων περιστατικών και για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με περισσότερα από 3.000 περιστατικά μόλυνσης από τον COVID-19.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021, 17:16