Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν, που είχε αναχωρήσει από την ανατολική πολιτεία Ντέλτα Αμακούρο προς Τρινιδάδ και Τομπάγκο, ναυάγησε, ανέφερε η επικεφαλής των τοπικών αρχών, προσθέτοντας πως επτά άνθρωποι διασώθηκαν.

Η νέα τραγωδία προστέθηκε σε σειρά ναυαγίων πλεούμενων με μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στα δύο νησιά της Καραϊβικής, όπου έχουν μεταναστεύσει περίπου 40.000 πολίτες της Βενεζουέλας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στη χώρα τους. Πολλοί ταξιδεύουν με παλιά, παραφορτωμένα πλεούμενα με λιγοστά καύσιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβερνήτρια της Ντέλτα Αμακούρο, Λισέτα Ερνάντες, ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το βράδυ του Σαββάτου ότι το πλεούμενο αναχώρησε από το χωριό Λα Ορκέτα την 23η Απριλίου. Τα θύματα ήταν ένας άνδρας και μια γυναίκα, τα στοιχεία των οποίων είναι άγνωστα ακόμη, πρόσθεσε η αξιωματούχος.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Tane Tanae στην Ντέλτα Αμακούρο ανέφερε ότι στο πλεούμενο επέβαιναν 24 άνθρωποι, επικαλούμενος πληροφορίες που έδωσαν επιζήσαντες.

«Είμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες των πολιτών της Βενεζουέλας οι οποίοι δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η κα. Ερνάντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 20 πτώματα βρέθηκαν σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από την Γκουίρια, παραθαλάσσια πόλη στην ανατολική πολιτεία Σούκρε, τον Δεκέμβριο. Το 2019, τουλάχιστον δύο πλεούμενα που είχαν αναχωρήσει από τη Βενεζουέλα προς Τρινιδάδ και Τομπάγκο εξαφανίστηκαν στη θάλασσα.

Πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια, καθώς η άλλοτε ακμάζουσα οικονομία της χώρας της Λατινικής Αμερικής κατέρρευσε. Η κυβέρνηση της χώρας υπέγραψε συμφωνία με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ τη 19η Απριλίου για τη διανομή σχολικών γευμάτων σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης