Ξεκινά σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου της Αγίας Έδρας η δίκη του Γιόζεφ Βεσελόφσκι, πρώην αρχιεπισκόπου και πρεσβευτή του Πάπα στη Δομινικανή Δημοκρατία, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και για κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη που θα διεξαχθεί βάσει των κανόνων που όρισε ο Αργεντίνος ποντίφικας Φραγκίσκος σε μια προσπάθεια να λογοδοτούν οι ιερείς για τις πράξεις τους και να αποδείξει το Βατικανό ότι είναι ευαίσθητο απέναντι στην οργή που έχει ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο για τα επανειλημμένα σκάνδαλα κακοποίησης παιδιών από κληρικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 66χρονος Πολωνός πρώην αρχιεπίσκοπος, που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Βατικανό μετά τη σύλληψή του τον Σεπτέμβριο του 2014, είχε ανακληθεί στη Ρώμη από τη Δομινικανή Δημοκρατία το 2013, όταν τα τοπικά μέσα τον κατηγόρησαν πως πλήρωνε μικρά αγόρια για να επιδίδεται μαζί τους σε σεξουαλικές πράξεις. Ο Πάπας ζήτησε να διεξαχθεί ποινική έρευνα εναντίον του Βεσελόφσκι. Εφόσον κριθεί ένοχος, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 8 ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης