Το «βαρόμετρο κορωνοϊού», ένα νέο εργαλείο με χρωματικό κώδικα που θα αξιολογεί την επιδημιολογική κατάσταση στα βελγικά νοσοκομεία και την ανάγκη υιοθέτησης περιοριστικών μέτρων, θα τεθεί σε ισχύ στις 28 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της βελγικής κυβέρνησης.

Tα αποτελέσματα των ενδείξεων θα επιτρέπουν την υιοθέτηση μέτρων στον πολιτισμό, τις καφετέριες και τα εστιατόρια. Όταν οι καθημερινές εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω Covid-1 είναι πάνω από 150, το «βαρόμετρο» θα έχει κόκκινο χρώμα και το επίπεδο περιορισμών θα είναι υψηλό. Όταν το χρώμα γίνει πορτοκαλί, θα υπάρχει χαλάρωση των μέτρων και όταν θα είναι κίτρινο θα αίρονται όλοι οι περιορισμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα το Βέλγιο βρίσκεται στη μέγιστη φάση του συναγερμού (κόκκινο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας (Sciensano), την τελευταία εβδομάδα ο μέσος αριθμός ημερήσιων εισαγωγών στα νοσοκομεία ήταν 255, αυξημένος κατά 39,2% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Τα ημερήσια περιστατικά ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 31.780 (αυξημένα κατά 34,3% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα).

Ωστόσο, το Βέλγιο θα χαλαρώσει από τις 28 Ιανουαρίου ορισμένα μέτρα, σύμφωνα με τις αποφάσεις τις Επιτροπής Διαβούλευσης (Codeco) που ελήφθησαν την Παρασκευή. Τα εστιατόρια και τα μπαρ θα παρατείνουν κατά μια ώρα το ωράριο λειτουργίας τους, από τις 11μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. Επίσης, οι θεατές μπορούν να επιστρέψουν στα γήπεδα και ο επιτρεπόμενος αριθμός στις αίθουσες παραστάσεων στον χώρο του πολιτισμού θα αυξηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «βαρόμετρο κορωνοϊού» θα ισχύει στο Βέλγιο μέχρι τις 30 Ιουνίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης