Βαρύ το τίμημα του κορωνοϊού στην Ινδία για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 13:40
Βαρύ το τίμημα του κορωνοϊού στην Ινδία για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές

Πενήντα γιατροί και νοσηλευτές πέθαναν από Covid-19 μέσα σε μία ημέρα, την Κυριακή, στην Ινδία, αναδεικνύοντας το τεράστιο πρόβλημα με τον κορωνοϊό στη χώρα.

Συνολικά στη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου κύματος της πανδημίας, όπως μετέδωσαν σήμερα τα εθνικά μέσα ενημέρωσης, έχασαν τη ζωή τους σχεδόν χίλιοι γιατροί και νοσηλευτές.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, το οποίο επικαλείται τον Εθνικό Ιατρικό Σύλλογο της Ινδίας, 736 γιατροί και νοσηλευτές πέθαναν στη διάρκεια του πρώτου κύματος και 244 άλλοι στο δεύτερο, το οποίο ξεκίνησε την άνοιξη.

Σύμφωνα μάλιστα με το τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο επικαλείται το ΑΜΠΕ, μόνο το 3% των γιατρών που πέθαναν ήταν πλήρως εμβολιασμένο.

«Είναι θλιβερό που χάσαμε 50 γιατρούς την Κυριακή σε όλη την Ινδία και 244 στο δεύτερο κύμα από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Επίσης θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και οι γιατροί εργάζονται υπερβολικά πολλές ώρες. Κάποιες φορές εργάζονται επί 48 ώρες χωρίς διάλειμμα. Αυτό προστίθεται στο ιικό φορτίο και τελικά πεθαίνουν από τη μόλυνση. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για να ενισχύσει το εργατικό δυναμικό του τομέα υγείας» δήλωσε στο δίκτυο ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Τζαγές Λέλε.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών γιατρών πιθανόν να είναι μεγαλύτερος, σύμφωνα με το δίκτυο, καθώς ο Σύλλογος κρατάει αρχεία για τα σχεδόν 350.000 μέλη του, ενώ η Ινδία έχει περισσότερους από 1,2 εκατομμύριο γιατρούς.

Η Ινδία αντιμετωπίζει αύξηση του ημερήσιου ρυθμού μόλυνσης από τα μέσα Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ασθενών σε πάνω από 25,2 εκατομμύρια. Η χώρα έρχεται δεύτερη, μετά τις ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 13:51