Η Βόρειος Κορέα έχει καλύψει κατά τις τελευταίες ημέρες «τα επιπλέον στάδια» για την εκτόξευση του πυραύλου της Ουνχά-3, ο οποίος αναμένεται να εκτοξευθεί μεταξύ της 12ης και 16ης Απριλίου, εις πείσμα των αντιδράσεων από τη διεθνή κοινότητα, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

Οι Βορειοκορεάτες «έχουν καλύψει τα επιπλέον στάδια ενόψει μίας πιθανής εκτόξευσης», τόνισε ο Λιτλ στους δημοσιογράφους χωρίς ωστόσο να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση, η Πιονγκγιάνγκ παρουσίασε χθες Κυριακή στους ξένους δημοσιογράφους τον πύραυλο, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στην εξέδρα εκτόξευσης στο διαστημικό κέντρο του Τονγκτσάνγκ –ρι (βορειοδυτικά), σε απόσταση 50 χλμ από την κινεζική μεθόριο.

Παρά τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας, η Βόρειος Κορέα δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στην εκτόξευση του πυραύλου Ουνχά-3 προκειμένου, σύμφωνα με την ίδια, να θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο γήινης παρατήρησης για μη στρατιωτικούς σκοπούς.

Για τη διεθνή κοινότητα, η εκτόξευση αυτού του πυραύλου θα αποτελεί «παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Βορείου Κορέας», η οποία ήδη αποτελεί στόχο διεθνών κυρώσεων, υπενθύμισε ο Λιτλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης