Η Μόσχα έστειλε αεροσκάφη στη Συρία προκειμένου να προστατέψει την αεροπορική βάση που διατηρεί εκεί από ενδεχόμενη επίθεση ενόπλων, τόνισε σε δηλώσεις του την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Ο αριθμός των μαχητικών αυξήθηκε. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τύποι αεροσκαφών εκεί που θα μπορούσαν να εγείρουν ερωτήσεις όσον αφορά στις προθέσεις της Ρωσίας μακροπρόθεσμα» απάντησε ο Τζον Κέρι, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για μια πιο άμεση εμπλοκή στην εμφύλια σύρραξη στη Συρία, υποστηρίζοντας το καθεστώς της Δαμασκού.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επανέλαβε πως οι προθέσεις της Ρωσίας στη Συρία δεν είναι ξεκάθαρες και κάλεσε τόσο τη Μόσχα όσο και την Τεχεράνη να συμβάλουν με διπλωματικά μέσα στις προσπάθειες για τον τερματισμό της κρίσης.

«Εάν (η Ρωσία) βρίσκεται εκεί για να υποστηρίξει τον Άσαντ και να του δώσει την εντύπωση ότι δεν χρειάζεται να διαπραγματευτεί, τότε πιστεύω ότι αυτό είναι πρόβλημα για τη Συρία και σοβαρό ζήτημα για οποιονδήποτε θέλει να δοθεί ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο, που έχει διαρκέσει πάρα πολύ καιρό» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ξεκινήσουν άμεσα διάλογο με τη Ρωσία για την κατάσταση στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης