«Υπάρχουν κανόνες και όρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία δεν είναι οριστικά και αμετάκλητα. Υπάρχει ένα περιθώριο διαπραγμάτευσης» δήλωσε τη Δευτέρα ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, συναντώντας τους περιφερειάρχες όλης της χώρας στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

«Σίγουρα από τώρα μέχρι το φθινόπωρο η όλη συζήτηση με τις Βρυξέλλες θα ξεκινήσει και θα μπορέσει να φέρει αποτελέσματα. Γνωρίζουμε ότι από τη μία πρέπει να διατηρήσουμε τις ισορροπίες και από την άλλη πρέπει να πετύχουμε ένα πιο ρεαλιστικό ευρωπαϊκό πλαίσιο» πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στις προτεραιότητες της ιταλικής δημοσιονομικής πολιτικής, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης υπογράμμισε ότι ο σκοπός είναι «να ενισχυθεί η όλη προσπάθεια που αφορά στη δημιουργία θέσεων εργασίας, των υποδομών και των επενδύσεων».

«Πρέπει να εφαρμόσουμε ένα σύνολο οικονομικών πολιτικών που να μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την ισορροπία στα δημοσιονομικά και τον εξορθολογισμό των δαπανών του κράτους, αλλά το οποίο, παράλληλα, να στηρίξει και να συνοδεύσει την ανάπτυξη που, έστω και με περιορισμένο τρόπο, άρχισε να γίνεται αισθητή» κατέληξε ο Πάολο Τζεντιλόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης