Την αλληλεγγύη του στον διευθυντή της La Repubblica, Μάριο Καλαμπρέζι, εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, μετά την επίθεση ομάδας νεοφασιστών της οργάνωσης Forza Nuova (Nέα Δύναμη) κατά της ιταλικής κεντροαριστερής εφημερίδας, το απόγευμα της Τετάρτης στην Ρώμη. Ο Πάολο Τζεντιλόνι είχε, πριν λίγο, μακρά και θερμή συνομιλία με τον διευθυντή της La Repubblica.

Παράλληλα, στο συμβάν αναφέρθηκε και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ρέντσι. «Εκφράζω την προσωπική μου αλληλεγγύη, αλλά και του κόμματος, στην La Repubblica και στους δημοσιογράφους της. Δεν τους φοβόμαστε. Το παρελθόν αυτό δεν θα επιστρέψει», έγραψε ο Ρέντσι, μέσω Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν κανείς επιτίθεται σε μια εφημερίδα, επιτίθεται στην ελευθεροτυπία. Αλληλεγγύη στη La Repubblica και στους δημοσιογράφους της, μετά τη νεοφασιστική πράξη της Forza Nuova», δηλώνει, μέσω διαδικτύου, η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι.

Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Μάρκο Μινίτι θέλησε να επισκεφθεί τα γραφεία της εφημερίδας και να υπογραμμίσει με έμφαση ότι ο αντιφασιστικός χαρακτήρας του ιταλικού Συντάγματος και η ελευθεροτυπία «αποτελούν στυλοβάτες της Δημοκρατίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης