Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Αντρέι Μπάμπις δήλωσε πως τέσσερις πρώην κομμουνιστικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης δεν έχουν έρθει σε συμφωνία έτσι ώστε να προτείνουν τον υποψήφιο τους για ηγέτη της επόμενης Κομισιόν τον απερχόμενο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφτσοβιτς.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η Τσεχική Δημοκρατία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία και η Πολωνία –γνωστές ως οι Τέσσερις του Βίσεγκραντ– θα ήθελαν να εξασφαλίσουν ένα από τα ανώτατα αξιώματα της ΕΕ, αλλά διέψευσε το δημοσίευμα μιας τσεχικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο κατέληξαν σε συμφωνία για τον Σέφτσοβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς ως περιοχή, V4, πιστεύουμε ασφαλώς πως το εδαφικό κριτήριο πρέπει να διατηρηθεί», δήλωσε ο Τσέχος πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει για μια συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

«Όμως η V4 ασφαλώς δεν έχει συμφωνήσει για την υποψηφιότητα του κ. Σέφτσοβιτς, άρα δεν πρόκειται για μια αληθή πληροφορία», είπε ο Μπάμπις αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας Hospodarske Noviny.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης